Skip to main content

Vilan är kärlekens gömställe

Den allvarligaste följden av att man inte unnar sig själv regelbunden vila är inte att man stressar sönder sitt eget liv, utan att man rör upp luften runt de människor man älskar mest. På det sättet hotar bristen på vila våra relationer.

När allt tillåts gå fortare glömmer vi att det är enklare att skaffa ett nytt jobb än en ny familj. Det är när man jäktar eller är för trött som man fattar olyckliga beslut. Det är när krafterna sinar som man säger det som inte borde ha sagts. Att vila är därmed en gåva till dem man älskar. Man gör något för kärleken när man inget gör. Och det är viktigt att minnas när trycket över vardagslivet ökar, som det tidvis gör i varje hem. Det är lätt att förväxla sinande ork med falnande kärlek.

Stora händelser och resor ger så klart glädje men allra mest glädje får vi av de små guldkornen i vardagen. Hur kan vi göra plats för och ha tid till att upptäcka och uppskatta de små guldkornen i vardagen. Stressa ner, chilla mer och fundera över vad som är viktigt egentligen. Ingenting är så viktigt som man tror säger de utmattade.

Vilan är kärlekens gömställe.

Med utdrag och inspiration från boken ”Det händer när du vilar” av Tomas Sjödin

Med kärlek och värme

In stillness I recieve

Du kanske också vill läsa: 

STRÖSSLA MED KÄRLEK

DEN MAGISKA PAUSEN

SÅRBARHET