Skip to main content

Den magiska pausen

Ibland får jag påminna mig om vilken magisk skatt som gömmer sig i ”pausen”.

Det är när vi pausar som vi hämtar hem oss själva, när vi får en stund att andas, att stanna upp och känna in vad vi behöver just nu. Det är när vi pausar som vi hinner lägga märke till allt fantastiskt vi har omkring oss att vara tacksamma för.

Det är i vilan det händer, vi tankar ny energi, och kraft och när vi anstränger oss som minst så kommer våra kreativa idéer och insikter till oss som på beställning.

Att stanna upp och reflektera hjälper oss att styra vårt liv i den riktning vi önskar, istället för att livet styr oss.

Utöver pausen som återhämtning är den också otroligt viktigt i alla våra relationer och möten med andra. Om vi istället för att reagera på autopilot och kanske i affekt när något händer, kan ta oss den där lilla pausen – det extra andetaget och landa i hjärtat, innan vi bemöter någon får vi oftast ett mycket innerligare möte.

Ironiskt nog hjälper pausen oss att spara tid, vi behöver inte ”reparera” oss själva om vi blir utbrända och går in i väggen, och inte heller våra relationer med andra när vi reagerat för snabbt och sedan ångrar vad vi sagt eller gjort.

Så jag bär med mig…

PAUSEN
☽ som hjälper mig att fånga de små magiska stunderna i vardagen
☽ som hjälper mig att bli mer närvarande och tacksam
☽ som hjälper mig tanka ny energi
☽ som hjälper mig att göra medvetna val i linje med mitt hjärta
☽ som hjälper mig att hitta tillbaka och agera utifrån kärlek till mig själv och andra

Kärlek är ett annat ord jag alltid försöker bära med mig, tänk vad fint att just pausen kan leda oss till mer kärlek och harmoni i livet ♡

 

Från mitt hjärta till ditt

When we paus and breathe in – we reconnect with the love within

Du kanske också vill läsa: 

KÄRLEKENS GÖMSTÄLLE

SÅRBARHET

STRÖSSLA MED KÄRLEK